Samiska Smycken Silver

Smycken, samiskt silver.Silverkrage. Använd i Senjen, Tromsö, Norge …

Smycken, samiskt silver.Silverkrage. Använd i Senjen, Tromsö, Norge vid 1800-talets början. Föremål ur Nordiska museets samlingar invnr.NM.0075647A-B …

Silver – Samer.se

Samernas kärlek till silver går att spåra tillbaka till medeltiden, då man bytte skinn och andra varor mot den glänsande metallen. Med åren har silvrets …

Sámi márkan Jukkasjärvi | Nutti Sámi Siida

Syfte: Nutti Sámi Siida AB vill aktivt bidra till att skapa en levande samisk …. Torild Labba Karesuando Silver med samiska silversmycken och sidensjalar.

session refreshed 2018-08-09 19:53:01 ››Startsida ››Produkter …

Vi tillverkar även Samiska smycken enligt gammal tradition. Vi arbetar i guld, silver, brons samt i järn. Smyckena vi tillverkar är kopior av fynd som är gjorda här i …

ShopinSapmi – ShopinSapmi

Vi vill ge dig möjlighet att hitta samiska företagare. Vi visar vägen till genuina produkter och tjänster med hög kvalité. Allt inspirerat från den samiska kulturen.

Vivallen-smycket – Härjedalen

Platsen har fått stor betydelse för förståelsen av samernas tidiga historia och … I de områden där den här typen av smycken tillverkades hörde de till kvinnodräkten. … Det s k Vivallen-smycket i silver, funnet i en grav från slutet av 1100-talet.

Utställare

Handgjorda namnsmycken i silver. EPOST … Hemlagat godis, virkade produkter, smycken mm. HEMSIDA … Modern samisk formgivning i textil och plexiglas.

Samiska silversmycken | Kulturhistoria | svenska.yle.fi

9 okt. 2011 – Ett traditionellt smycke som samiska kvinnor brukar bära är silverspännet som håller fast axelsjalen i samedräkten. Men samiska smycken bärs …

Samiska smycken – Cool Cats and Hot Dogs

Återkommande inslag i den samiska konsten och inte minst i skapandet av smycken är material som läder, ben från renen eller fjällripan, tenn och silver.

Traditionell samisk silverring | Shop in Lapland

Traditionell samisk silverring med nio små ringar. Tidigare även bröllopsring. Bredd 1,7 cm på mitten. På andra bilden ses denna ring pryda lillfingret.